Tüm Yönleri ile Dropshipping
Uzun süre sonra dropshipping hakkında detaylıca yazmak ve insanları bilgilendirmek istedik.
- Sektörel
- 14 Haziran 2018 16:17

Hakikaten nedir bu dropshipping neden bu kadar ünlü oldu ve faydaları / zararları nelerdir?
Gelin dropshipping'e birlikte göz atalım!
Neredeyse her işin bir yatırım maliyeti vardır. Bu maliyete göre bir işe başlamaya ya da o an için çok da mantıklı olmadığına karar veririz. Hal böyle olunca elimizdeki kısıtlı nakit ile gireceğimiz işlerin boyutu doğru orantılı olarak değişir. Nakit artarsa risk de artar sektör de değişir. Dropshipping tam da bu sırada devreye giriyor. Sizi birçok yatırım maliyetinden koruyarak direkt olarak amaca uygun kazanmanıza olanak sağlıyor.
Drop Shipping ile geleneksel işe başlamanın farkı nedir?
Drop shipping sizi stok ile çalışılacak bir sektörde stoklama maliyetinden kurtaran bir sistemdir. Düşünün, iç çamaşırı satışı yapılan bir sektördesiniz ve bir iç çamaşırının birden çok bedeni, aynı fazlasıyla rengi var. Hal böyle olunca bu türlerin hepsini elinizde ve adetli tutmanız gerekir. Oysa drop shipping size şu imkanı sağlıyor, stok maliyetini sıfırlamayı!
Özellikle E-Ticaret ile uğraşanlar iyi bilecektir, stoklar arttıkça ve satışların azaldığı dönemlerde büyük bir hayal kırıklığı peydah olur. Bunca mal nereye satılacak, acaba alırken yanlış bir şey mi yaptım, maliyeti nasıl düşürebilirim, derhal elimden çıkarsam iyi olur, satışlar azaldı...
Bir sürü örnek verilebilir. Hal böyle olunca yatırımcının şevki kaçar, mutluluğu da günden güne düşerken işe olan motivasyonunda müthiş bir gerileme görülür.
Aynı olaylar karşısında drop shipping metodu kullanan girişimci hiçbir şekilde risk almadığından yaptığı küçük web sitesi yatırımına yanar hepsi o. Her şey kötü gitse bile maliyetler düşük olduğu için etkisi de nispeten daha az yıkıcı olur.
Yalnızca stoklamadan mı kazanıyoruz?
Hayır, bir de operasyonel maliyetler var. Bilindiği üzere stok tuttuğunuzda bu stokları depolayacak bir alana da ihtiyaç duyarsınız. Bu ihtiyaç günden güne arttı diyelim, yeni bir eleman çalıştırma ihtiyacı, bunun getirdiği maddi yük ve elemanın yanlış yapma ihtimalinde ortaya çıkacak maddi kayıplar. X beden bir ürün yerine XS beden bir ürünün gönderilmesi mesela, gelişen teknoloji sayesinde kar oranlarının günden güne azalması ve insanların en uygun fiyatı kovalaması nedeniyle ne yazık ki bu hata kârınızı alıp götürebilir.
Oysa drop shipping metodunda sistem otomatik olarak müşterinin siparişini alır, buna göre gönderimi sağlar size de alış fiyatı ile satış fiyatı arasındaki tutarı öder. Çalışan hata mı yaptı, bu sizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor.
Bu sistemi sevdim, peki neden herkes drop shipping kullanmıyor?
Bu sistem sizi bir nevi kısıtlıyor, belirli bir ivmeden sonra büyümenizin önüne engel koyuyor. Ürün çeşitliliğini artırmakta sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Zaman zaman üreticinin yaptığı hatalar sizin de sorununuz oluyor ve kâr oranı stoklu çalışmaktan daha düşük oluyor. Örnek verelim bir ürünü 50 TL'ye mal ediyor, 65 TL'ye satıyorsunuz. Ürün öyle bir tuttu ki her gün onlarca sipariş geliyor. Ürün fiyatınızda bir değişiklik olmuyor, kar oranınız aynı kalıyor. Oysa bu ürünü stoklamak isterseniz alırken maliyeti düşürme ihtimaliniz oluyor. Ani fiyat değişimlerinde siz ürünü yeni fiyattan almak zorundasınız. Çünkü elinizde stok yok, riske de girmek istemiyorsunuz. Bu yüzden yeni fiyata adapte olmalısınız. Oysa stoklu çalışan bir firma hem elindeki ürünlerden hem de yeni alacağı ürünlerden inanılmaz paralar kazanabiliyorlar.
Her şey iyi de ödemeyi nasıl alacağım, şirket açmama gerek var mı?
Ödeme konusunda yardımcı kurumlar var, sizin adınıza bu işlemleri halledip gün içinde bile ödemenizi hesabınıza gönderebiliyor.
Kaynak : https://www.kolaydropshipping.com/