Sıfır Atıklı Yaşam Başlıyor!
Emine Erdoğan'ın da katılım göstermiş olduğu Dünya Ekonomik Forumu'nda sıfır atıklı tasarruf devri konusunda önemli açıklamalar yapıldı.
- Gündem
- 07 Nisan 2019 14:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılım gösterdiği Dünya Ekonomik Forumu geçtiğimiz günlerde Ürdün'de düzenlendi. Türkiye'den ilk kez bir lider eşinin katılım göstermesi en dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyordu. Yaptığı değerlendirmelerde ve konuşmalarda gençlerin Ortadoğu'ya olan bakışı ele alındı. Yaptığı konuşmalarda bir süredir üzerinde çalışma yapılan ve sonunda hayata geçirilen sıfır atık projesinden bahsedildi. Bu proje ile birlikte 2030 yılında gerçekleştirilmesi beklenen hedeflerden bahsedildi.
Sıfır atık kültürünün yaygın hale getirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ciddi teşvik ve çalışmaları olduğunu dile getirirken bununla birlikte 2030 yılı hedeflerinde sürecin başarılı bir şekilde yönetilmesi halinde sadece atıkların dönüşümü ile birlikte İstanbul'un su ve elektrik ihtiyacını karşılayacak bir enerji tasarrufunun gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Sıfır Atıklı Bir Yaşam Başlayacak
Dünyanın geleceğini düşünerek tek kullanımlık olan ürünlerin kullanımının sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çeken Emine Erdoğan bu konuda enerji kullanımına yönelim bir yaşamın hayat tarzı haline getirilmesini istedi.Emine Erdoğan kontrolünde gerçekleştirilen sıfır atık projesinde atıkların ayrıştırıldıktan sonra işlenerek enerji haline getirilmesi sağlanıyor. Hem okullarda hem de askeri alanlarda gerçekleştirilen bu sistemin pek çok kişiye bir kültür olarak aşılanması amaçlanıyor. Türkiye'de poşet uygulamasının hayata geçirilmesi ile birlikte sadece bir ayın sonunda kullanımın yüzde 70 seviyelerinde azalmasının büyük bir başarı olduğuna dikkat çekildi.