Netlog, lojistik ağını Körfez ve Balkanlarda genişletecek
Netlog’un, Balkanların en büyük lojistik şirketlerinden birini satın almak için teklif verdiği ve Suudi Arabistan'da da büyüdüğü belirtildi.
- Şirketler
- 23 Ocak 2019 11:36

Gazetecilere konuşan Netlog Lojistik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, Balkanların en büyük lojistik şirketlerinden birini satın almak için teklif verdiklerini duyurarak, ayrıca Hollanda-Belçika kökenli Bleckmann'deki paylarını artıracaklarını ve Suudi Arabistan'daki operasyonlarının çok büyük hâle geleceğini iletti.
Şu anda 4 bin araçları bulunduğunu, 74 depoyla hizmet verdiklerini dile getiren Çak, 2018 yılında 460 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını belirterek, 2019 yılında bu rakamın 600 milyon doları geçeceğini düşündüklerini bildirdi. Çak, grup bakımından 2018 yılında bütçelerinin beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini vurgulayarak, bu sene için de bütçelerini enflasyondan arındırarak yaptıklarını kaydetti.
TÜRKİYE’YE GÜVENMEYE DEVAM
Çak, enflasyonun 2019 yılında yüzde 15 seviyesinde gerçekleşeceğini öngördüklerini aktararak, bu kapsamda grupları için reel büyümeyi 2019 yılında yüzde 20 olarak hedeflediklerini anlattı. Netlog’un şu anda Denizli ve Kayseri depolarının inşaatının devam ettiğinden bahseden Çak, bu senenin ikinci yarısında İzmir'de bir ve İstanbul'da 2 depo daha açılacağını ilan ederek, bu kapsamda yalnızca Türkiye operasyonları için şimdilik bine yakın eleman alımının planlandığını, Türkiye’ye hep güvendiklerini ve güvenmeye de devam edeceklerine işaret etti.
5 MİLYON DOLARLIK TEKNOLOJİ YATIRIMI
Netlog'u diğer lojistik şirketlerinden ayıran en büyük farkın "iyi entegrasyon" olduğunu savunan Çak, Türkiye'de hatta dünyadaki tüm tedarik zincirini entegre ederek yönetebilen az sayıdaki şirketlerden biri olduklarına dikkati çekerek, bunu sağlamak adına teknolojiye çok ciddi yatırım yapmak gerektiğini dile getirdi. Çak, aşağı yukarı her sene teknolojiye 5 milyon dolar yatırım yaptıklarını hatırlatarak, açıklanan tüm yeni teknolojilerden ders çıkardıklarını anlattı. Bu sene de en az 5 milyon dolarlık teknolojiye yatırım yapacaklarının sinyalini veren Çak, bunların bir kısmının bilgi teknolojileri olarak nitelenen IT üzerine, bir kısmının da depolar için yapılacak teknoloji yatırımı olacağını kaydederek, planlanan tüm diğer yatırımlarla birlikte bu sene için 150 milyon dolarlık bir yatırımın öngörüldüğünü duyurdu.
ESAS OLAN ISI KONTROLÜ
Kendilerinin en önemli faaliyetlerinden birinin ısı kontrollü depolama ve taşıma olduğunu ileri süren Çak, yalnızca soğuk zincir gıda lojistiği yapmadıklarını anlatarak, bugün Erzurum'a götürülen domatesin donmasını da ön gördüklerini, burada esas olanın ısı kontrolü olduğunu ve soğuk zincir olmadığını belirtti.