Kurutmalık deposundan 50 milyon liralık katkı
Sebzelerin doğan yöntemlerle kurutulduğu Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi, yıllık 50 milyon lira gelir sağlıyor.
- Gündem
- 06 Ekim 2018 23:05
- Son Güncelleme: 06 Ekim 2018 23:21

Türkiye’nin “kurutmalık deposu” olarak nitelendirilen Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi, sebzelerin doğal yöntemlerle kurutularak satışından yılda 50 milyon lira gelir sağlıyor.
Türkiye'nin kurutmalık deposu olarak bilinen Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi, biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin doğal yöntemlerle kurutularak satışından yılda yaklaşık 50 milyon lira gelir sağlıyor. Kent merkezine 14 kilometre uzaklıktaki 30 bin nüfuslu ilçede hemen hemen her aile kurutmalık üreterek geçimini sağlıyor. Tarlalardan toplanan biber, kabak, patlıcan ve acurlar sokak aralarında temizlenerek içleri oyulduktan sonra iplere 50’şer adet dizilerek evlerin teraslarında veya boş arazilerde güneş altında kurumaya bırakılıyor.
30-40 YILLIK GEÇMİŞİ VAR
Kuruyan ürünler, dizili oldukları iplerle satışa sunuluyor. Oğuzeli Kaymakamı Eyup Gürdal, ilçeyle özdeşleşen kurutmalık üretiminin 30-40 yıllık geçmişi olduğunu söyledi.
SOSYAL MEDYA SAYESİNDE DAHA ÇOK REKLAM YAPILIYOR
Son yıllarda iletişim kanallarının gelişmesi ve sosyal medya sayesinde kurutmalığın daha çok reklamının yapıldığını belirten Gürdal, satışın bir kısmının sadece sosyal medya üzerinden olduğunu aktardı.
100 MİLYON KURUTMALIK