Kuraklık Hiçbir Şehri Etkilemeyecek
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu yaptığı açıklamalarda tüm illerin su planlamasının yapıldığını ve hiç bir şekilde kuraklık sorununun yaşanmayacağını ifade etti.
- Gündem
- 29 Ocak 2018 22:30

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu yaptığı açıklamalarda tüm illerin su planlamasının yapıldığını ve hiç bir şekilde kuraklık sorununun yaşanmayacağını ifade etti.
Son dönemlerde yağışların mevsim normallerinin altında yağması ve beklentileri karşılamaması bazı iddiaları gündeme taşımaya başladı. Ülkede özellikle yaz aylarında eksik yağışlardan dolayı su eksikliğinin yaşanacağı ve bu sebepten dolayı kuraklık sorununun baş göstereceği iddia edildi.
Konu hakkında endişelerin ve iddiaların artmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir açıklama yaptı. Son dönemlerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve 81 il hakkında gerekli su düzenlemesinin yapıldığını açıkladı. Bu sayede Türkiye'nin hiçbir noktasında su sıkıntısı ve kuraklık sorununun yaşanmayacağı dile getirildi.
Özellikle Mart ayında havaların biraz daha düzelmesi ile birlikte geniş kapsamlı bir çalışmanın yapılacağı ifade edildi. Barajların doluluk oranları hakkında da açıklama yapan Eroğlu son dönemlerde doluluk oranlarını yüzde 40 seviyelerine kadar yükseldiğini dile getirdi. Yağışların devam etmesiyle birlikte herhangi bir tehlikeli durumun tespit edilmediği özellikle vurgulanmış oldu