kapat ikonu

Kredi kartı borcu yapılandırmasına TESK'ten destek

Bendevi Palandöken, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasının, piyasaların canlanmasıyla birlikte esnafa rahat nefes aldıracağını savundu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı borçlarının yapılandırılması ile birlikte piyasaların canlanacağını öne sürerek, esnafın rahat nefes alacağını vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün AK Parti Grup Toplantısında kredi kartı borçlularına müjde niteliğinde bir haberi duyurdu. Buna göre Ziraat Bankası, başka bankalarda kredi kartı bulunan vatandaşlara belli oranlar ihtiyaç kredisi desteği sağlayacak.
 
Borçların tek çatı altında birleştirilmesine yarayacak söz konusu düzenlemenin Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından Ziraat Bankası da konuya açıklık getirdi. Banka, kredi kartı borcu bulunan vatandaşlara 24 aya kadar aylık yüzde 1,10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1,20 faiz oranıyla bireysel ihtiyaç kredisi kullandıracağını duyurdu. Bu çıkışın ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yazılı bir açıklama yaptı.
 
Palandöken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hükûmetin ön ayak olduğu bu projeye destek olduğunu açıklayan Palandöken, kredi kartı borçlarının yapılandırılması, piyasaların canlanmasıyla birlikte esnafın daha rahat nefes alacağını kaydetti.
 
ESNAF RAHAT NEFES ALACAK
 
Palandöken, kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşların bunları daha kolay ödemelerine imkân yaratacak söz konusu düzenlemenin, başta kredi kartı sahipleri olmak üzere esnaf ve sanatkârları rahatlatacak bir adım olduğunu ifade ederek, uygulamanın piyasaları da canlandıracağını ileri sürdü. Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasının oldukça sevindirici bir haber olduğunu aktaran Palandöken, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasının, piyasaların canlanmasıyla beraber esnafa rahat nefes aldıracağını yineleyerek, Halk Bankası tarafından 350 bin kişiye dağıtılacak 22 milyar Türk lirası kredinin de zor durumdaki esnafı ve sanatkârın rahatlayacağını aktardı.
 
ZİRAAT BANKASI’NDAN AÇIKLAMA
 
Ziraat Bankası da kredi kartı borçlusuna 24 aya kadar aylık yüzde 1,10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1,20 faizle bireysel ihtiyaç kredisi kullandıracağını açıklayarak, kredi kartı borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulamaya gidildiğine işaret etti. Ziraat Bankası, kendi müşterilerinin yanı sıra diğer bankalara borcu olan kredi kartı borçlularına da bu imkânın sunulacağını bildirdi. Açıklamada kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından daha iyi şartlarda ihtiyaç kredisinin kullandırılacağı vurgulandı.
 
arrow up
LogoEkonomi haberlerimizden anında haberdar olmak ister misiniz?SonraAbone Ol