KOSGEB’den aldığı destekle Avrupa'ya ısıtmalı mont sattı
İzmirli bir girişimci, KOSGEB'den aldığı destekle Avrupa’ya ısıtmalı ceket ve mont satıyor.
- Sektörel
- 09 Kasım 2018 12:55
- Son Güncelleme: 09 Kasım 2018 14:25

İzmirli bir girişimci, KOSGEB'den aldığı destek sayesinde ısıtmalı ceket ve mont geliştirdi, bunları da Avrupa ülkelerine satmaya başladı.
SOĞUK İKLİM ŞARTLARINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER FARK ETTİ
Daha önce ayakkabı sektöründe faaliyet gösterdiği öğrenilen iş adamı Cengiz Kılıç, 2017’de ısıtmalı mont ve ceket üzerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Kılıç, Çin’de bir sistem görüp kısa sürede bunu geliştirdi. Gördüğü sistemden daha iyisini kendisi tasarladı, ısıtmalı ceket ve montları özellikle soğuk iklim şartlarında çalışan işçiler fark etti ve talep patlaması önce buradan yaşandı.
ÜRÜNLERİNİ GELİŞTİRDİ, BİRÇOK ŞEHRE GÖNDERMEYE BAŞLADI
İş adamı Kılıç, üretim aşamasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) destek aldı, ürünlerini daha çok geliştirerek İstanbul, Ankara, Bursa ve Erzurum'a göndermeye başladı.
AVRUPA’YA DA ISITMALI MONT VE CEKET SATTI
Yurt içi satışları ile de yetinmeyen Kılıç, Almanya, Fransa ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine de ısıtmalı mont ve ceket satışını gerçekleştirerek, hayatını KOSGEB desteği ile birlikte değiştirdi.
KILIÇ’IN ASIL HEDEFİ İSTİHDAM YARATMAK
Kılıç, bu alanda Türkiye’de faaliyet gösteren bir firma olmadığını görüp de girdiği bu işte başarı şansı elde etti. Yurt dışında bir çok ülkeye numune gönderdi, bunlardan da geri dönüş aldı. İlk etapta Almanya, Fransa ve Hollanda’ya 200 mont numune gönderdi. Şu an için Almanya’dan 2 bin mont siparişi bekleyen Kılıç, Türkiye’de herkes tarafından bilinir olmak istiyor. Kılıç bununla birlikte hem iş gücünü artırarak katma değerli ürün ihraç etmek istiyor hem de ülkeye istihdam yaratmak istiyor.
240 AVRODAN İHRAÇ EDİLİYOR
Hâlen 20 farklı tasarımının bulunduğu bilgisi öğrenilirken, ısıtmalı mont veya ceket 240 avrodan ihraç ediliyor. Kılıç, özellikle Kuzey Avrupa pazarında çok ciddi bir potansiyel olduğunu ve bu ülkeleri hedef pazar olarak belirlediklerini anlattı. İnsanların kafalarına yerleşmiş bazı markaların olduğunu anımsatan Kılıç, insanların bunları tercih ettiğinden yakındı. Kılıç, yerli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yaparak insanların kaliteyi ve fiyat avantajını aynı anda görmesini istiyor.
GÜÇ KAYNAĞI 8 SAATE KADAR ÇALIŞIYOR
Kılıç tarafından verilen bilgiye göre, ısıtmalı mont ve ceketler bir güç kaynağı sayesinde çalışıyor. Üründe bulunan pedler montun ve ceketin içini ısıtırken, güç kaynağının kapasitesine bağlı olarak ürün 8 saate kadar aktif bir şekilde randımanlı çalışabiliyor. Montun içindeki ısının yaklaşık 60 dereceye kadar çıktığı öğrenilirken, sıcaklığın da düşük, orta ve yüksek olmak üzere 3 kademede ayarlanabildiği belirtildi.