kapat ikonu

Kira Sigortalama İşlemi Nedir?

2017 yılında ilk kez hayata geçen kira sigortalama sistemi ile birlikte ev sahiplerinin durumdan olumlu bir şekilde faydalanmaları amaçlanıyor.

  • Kredi
  • 28 Ekim 2018 12:49
2017 yılında ilk kez hayata geçen kira sigortalama sistemi ile birlikte ev sahiplerinin durumdan olumlu bir şekilde faydalanmaları amaçlanıyor.
 
2017 yılında ilk kez uygulamaya geçen kira sigortalama sistemi ile birlikte pek çok ev sahibinin durumdan olumlu anlamda faydalanmaları bekleniyor. Ev sahipleri bu sistem ile birlikte evlerini kiraya verdikleri takdirde kiracının bankadan kullanmış olduğu kredi ile ödeme yapmasını sağlayacağı ifade edildi.
 
Yeni sistem sayesinde ev sahibinin kirayı geç alma gibi olumsuz durumlar yaşaması mümkün değildi. Bir yıllık kirasının bedeli banka tarafından şahsi hesabına bloke edilir. Her ay kira ödeme günü olarak belirlenen gün içerisinde bir adet kira bedelinin blokesinin kaldırılacağı ifade ediliyor. Kiracının kirayı geç yatırma ya da ev sahibinin bu sebeple zor durumda kalma olasılığının da ortadan kalkması amaçlanıyor.
 
Kiracı Kirayı Ödemezse Ne Olur?
 
Kira sigortası aynı zamanda güvenli kira sistemi olarak isimlendirilebilir. Ev sahibi en az bir yıllık kirasını sistem ile birlikte güvence altına almış olur. Kirasını alamama gibi bir durum söz konusu değildi. Bu süreçte asıl sorumluluk kiracının üzerine düşmektedir. Bundan sonraki süreçte tüm sorunlar kiracı ile banka arasında görüşülmektedir. Kredi borcu kiracının istekleri doğrultusunda belirlenir. Ancak ödenmemesi halinde yasal süreç devreye girer. Banka tarafından belirli bir süre sonra ticari takip süreci başlatılır. Bu süreç 90 gün olarak belirlenmişti. Sürecin sonunda 3 aylık ödeme talep edilir. Bunun içinde ek süre ile bir hafta daha verilir. Ödemek için yapılandırma sürecine girebilirsiniz. Aksi takdirde kara listeye girerek avukat süreci hayata geçecektir.
arrow up
LogoEkonomi haberlerimizden anında haberdar olmak ister misiniz?SonraAbone Ol