Kadınlar online bileti daha çok tercih etti
2018 yılında internet sitesi ve mobil uygulama kanalıyla otobüs ve uçak bileti alanların yüzde 62'sinin kadınların oluşturduğu öğrenildi.
- Gündem
- 27 Ocak 2019 00:51

En hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olarak gösterilen Kayseri merkezli Biletall firması, 2018 yılında internet kanalıyla uçak ve otobüs bileti satışlarına ilişkin bilgiler paylaştı.
Firmanın geçen sene 7,5 milyondan fazla işlem yaptığı sistem bilgilerinden öğrenilen verilere göre, yurt içi ve yurt dışı seyahatler için internet ortamında bilet alanların yüzde 62'sinin kadınların oluşturduğu belirtildi.
EN UCUZ BİLETLER
En ucuz otobüs bileti Diyarbakır'dan Şırnak'ın Silopi kentine 2 Türk lirasına satılırken, en ucuz uçak bilet satışıysa yurt içinde Antalya'dan Adana'ya 29 Türk lirasına, yurt dışına da İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan Almanya'nın Köln kentine 153 Türk lirasına yolculuk yapıldı.
EN PAHALI BİLETLER
En pahalı otobüs bileti ise Adana'dan Irak’ın başkenti Bağdat'a 500 Türk lirasına satılırken, Erzurum'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na yolculuk için bin 498 Türk lirasına satılan uçak bileti en pahalı yurt içi uçak bileti oldu. Adana'dan New York'a 22 bin 513 Türk lirasına satılan uçak bileti de en pahalı yurt dışı uçak bileti olarak öne çıktı.
EN UZUN YOLCULUKLAR
Geçen sene, en uzun otobüs yolculuğu 24 saatle Manisa'dan Ardahan'a, en uzun uçak seyahati ise 20 saat 20 dakikayla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Yeni Zelanda'ya yapıldı. Türkiye'de en çok bilet satışı Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da yapılırken, bilet satışları en fazla 13.00 ile 14.00 saatleri arasında gerçekleşti. Müşterilerin yüzde 78'inin bilet alırken mobil cihazları kullandığı bildirildi.
SATILAN BİLETLERİN YÜZDE 62’SİNİ KADINLAR ALDI
Biletall firmasının Genel Müdürü Yaşar Çelik, her sene, bir önceki yılın verilerini düzenleyerek bunları paylaştıklarını ifade etti. Mobil uygulamalar ve internet siteleri aracılığıyla indirim kampanyalarının takip edilebildiğini dile getiren Çelik, internet sitesi ve mobil uygulama kanalıyla firmalarından geçen sene 7,5 milyon işlem yapıldığını vurgulayarak, satılan biletlerin yüzde 62'sini kadınların, yüzde 38'ini de erkeklerin aldığını söyledi.
2018’DE EN FAZLA KADINLAR SEYAHAT ETTİ
Çelik, bu durumda 2018 yılında kadınların Türkiye’de daha fazla seyahat ettiğine dikkati çekerek, biletlerin satış kanallarına bakıldığında mobilin önlenemez yükselişinin görüldüğünü belirtti. Biletlerin yüzde 78'ini mobil cihazlardan, yüzde 22'sini de masaüstü bilgisayarlardan satıldığını vurgulayan Çelik, en çok biletlerin satıldığı zaman aralığının da 13.00 ile 14.00 arası olduğunu aktararak, müşterilerden yaklaşık 80 bin kişiyle yapılan ankete göre de kullanıcıların yüzde 76'sının yalnız seyahat etmeyi tercih ettiğini söyledi. Çelik, seyahat amaçlarına bakıldığında ise yüzde 22'si iş, yüzde 20'si eğitim, yüzde 15'inin de eğlence amacı için seyahat ettiğini bildirdi.