kapat ikonu

İstanbul Mersin Arası Büyük Soygun

Dolandırıcıların farklı yöntemler deneyerek gerçekleştirdikleri yeni işlemleri sonrasında Bitcoin borsası üzerinden 500 bin liralık soygun gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Dolandırıcıların farklı yöntemler deneyerek gerçekleştirdikleri yeni işlemleri sonrasında Bitcoin borsası üzerinden 500 bin liralık soygun gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Son dönemlerde popüler hale gelen sanal para birimi Bitcoin dolandırıcıların hedefi haline geldi. Mersin'de uzun bir zamandır Bitcoin ticareti yapan bir kişinin hesabından dolandırıcılar tarafından habersiz bir şekilde çekilen 500 bin lira polis ekiplerini harekete geçirdi. Dolandırıcıların yüklü meblağdaki parayı çalarak ortadan kayboldukları ortaya çıktı.

Dolandırıcıların kimlik bilgilerini çalmak için bir telefon operatörü kılığına girdikleri ve böylece tüm kişisel bilgileri aldıkları ortaya çıktı. Yapılan değerlendirmelerin ardından kripto para ticareti yapan kişiyi daha önceden tanıdıkları ve planı bu doğrultuda yaptıkları öğrenildi. Tüm bilgilerinin alınmasının ardından gerçek telefon operatörü ile iletişime geçmesine rağmen bir türlü durumu anlatamadı.

Bir süre sonra Bitcoin hesabına baktığı zaman yüklü miktarda bir paranın çekildiğini ve kendi adına haberi olmadan işlem yapıldığı ortaya çıktı. Savcılık tarafından şikayetler doğrultusunda gerekli soruşturma başlatıldı. Bitcoin işlemleri sırasında isim ve soyisim yer almıyor. Bunun yerine 34 haneli rakamlar yer alıyor. Polis araştırmasına devam ederken dolandırıcıların izine bu rakamlar sonrasında ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

arrow up
LogoEkonomi haberlerimizden anında haberdar olmak ister misiniz?SonraAbone Ol