İSO 2018 Çevre Ödülleri sahiplerini buldu
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, tapudan uzak bir sanayi modeline vakit kaybetmeden geçilmesini istedi.
- Gündem
- 02 Aralık 2018 01:39
- Son Güncelleme: 02 Aralık 2018 01:46

Tapudan uzak bir sanayi modeline vakit kaybetmeden geçilmesi gerektiğini kaydeden İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdikleri ‘’emlak sanayi’’ modelinin hayata geçmesinde, her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarının daha çevreci ürünlerinin, daha az enerji ve ham madde ile üretim gerçekleştiren projelerinin, sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi bakımından çalışmalarının yarıştığı İSO 2018 Çevre Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu aktarıldı.
Ödüller, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın da katıldığı törende dağıtıldı.
ÖDÜLLERDE BİRİNCİLİK TOFAŞ’IN
İSO Çevre Ödülleri'nde ‘’Büyük Ölçekli İşletme Çevre ve Sürdürülebilirlik Yönetimi’’ kategorisinde Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, birinciliğe layık görülürken, ikinci de Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ oldu. Bu alanda üçüncü sırada da Ülker Bisküvi yer aldı. Sütaş Süt Ürünleri de ‘’Jüri Özel Ödülü’’nün sahibi oldu.
ÇEVRE ÖDÜLLERİNDE TOPLUMSAL FARKINDALIĞIN PEKİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR
Türkiye'nin en köklü ve güçlü sivil toplum kuruluşlarından olan İSO'nun, 1990 yılında ilk çevre şubesini kuran oda olarak, ülkenin ekonomik, toplumsal, çevresel ve kültürel konularında çözüm arayışlarının parçası olmaya dayalı sorumluluğa sahip olduğunu dile getiren İSO Başkanı Bahçıvan, bu kapsamda İSO Çevre Ödülleri ile bakanlığın bir paydaşı olarak çevre konusundaki toplumsal farkındalığı pekiştirmek ve geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
İSTANBUL’UN SANAYİ KİMLİĞİ SİLİNİRSE EKONOMİK KRİZLER KARŞISINDA SAVUNMASIZ KALIR
Bahçıvan, İstanbul'un moda, finans, turizm ve hizmet odaklı bir istihdam yapısına dönüşmesine yönelik 2009 yılında hayata geçirilen çevre düzeni planına değinerek, İstanbul’un sanayi kimliğinin silinmesi ile birlikte bu şehrin ekonomik krizler karşısında savunmasız bırakılacağını savundu. 2008 küresel finansal krizde sanayiden uzaklaşan toplumlar ve şehirlerin durumuna hep beraber şahit olduklarına dikkati çeken Bahçıvan, sanayinin sorun yaşamaması için dönüşümün bölge, hatta ülke ölçeğinde ele alınacak bir program ve plan dâhilinde gerçekleşmesi gerektiğini ileri sürdü.
SANAYİ MEKÂN SORUNU SEBEBİYLE GÖÇEBE DURUMDA
İstanbul’un bölge ölçeğinde planlanması yönünde uyarılarda bulunan Bahçıvan, Türkiye için acil olarak mekânsal stratejik planın hazırlanmasının sanayi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük icraat programında yer alan yatırımlar için arazi ihtiyacı analizinin yapılacak olmasının bu açıdan çok önemli olduğunu öne süren Bahçıvan, sanayinin, mekân sorunu sebebiyle adeta göçebe durumda olduğuna ve bunun kaynak israfını beraberinde getirdiğine işaret etti.