kapat ikonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2020 faizlerin düştüğü bir yıl olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 için "faizlerin düştüğü bir yıl olacak" diyerek, yeni yılda da faiz indirimlerinin değişeceği sinyalini verdi.

  • Gündem
  • 20 Kasım 2019 16:18
  • Son Güncelleme: 20 Kasım 2019 16:20

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 2020 yılını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Faizlerin düştüğü bir yıl olacak” ifadelerini kullandı.

Hükümete geldiklerinde 23,5 milyar dolar IMF borcunu son kuruşuna kadar Mayıs 2013'te ödediklerini hatırlatan Erdoğan; “Bizim şu an IMF ile işimiz yok, biz bize yeteriz” dedi ve ekledi: “Enflasyonu yeniden tek haneye indirerek, faizleri düşürerek ülkemiz üzerindeki kara bulutları dağıtıyoruz. 2020 faizlerin çok daha düştüğü bir yıl olacak. Girişimcilere sesleniyorum; gelin yatırım yapın.”

Milli parayla adım atma dönemine dönüldüğünü de söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Şu anda geçen yıl yaşanan sıkıntılar nedeniyle konut, otomobil, beyaz eşya satışlarının yükselmesi ekonominin toparlandığının göstergesidir. Burada sadece yatırımcılara sesleniyorum. Endişe, tereddüt etmeyin, sektörünüzde yatırım yapmaya devam edin” diye konuştu.

arrow up
LogoEkonomi haberlerimizden anında haberdar olmak ister misiniz?SonraAbone Ol