Boeing, Türkiye'den alımlarını artıracak
Boeing Türkiye Genel Müdürü Sargın, Türkiye'deki satın alma hacminin artırılacağını söyledi.
- Sektörel
- 25 Ekim 2018 11:10
- Son Güncelleme: 25 Ekim 2018 11:16

Boeing'in yeni nesil ticari uçaklarının en az bir parçasının Türkiye'de üretildiğini belirten Boeing Türkiye Genel Müdürü Sargın, Türkiye'deki 160 milyon dolar satın alma hacmini artırmak konusunda kararlı olduklarını söyledi.
Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, 4. Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) etkinliğine katıldı. Boeing'in Türkiye'deki tedarikçilerinin kapasiteleri hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olduğunu ifade eden Sargın, şirketlerle ikili görüşmeler gerçekleştireceklerini de vurguladı.
BOİNG’İN TÜRKİYE İLE SAĞLAM BİR İLİŞKİSİ VAR
Sargın, Boeing'in Türk havacılık sanayisiyle ticari ve askerî havacılık programları alanında ulusal kapasiteyi artırmak ve sürdürülebilir yüksek değerli iş imkânları sağlamak amacıyla iş birliği yaptığına dikkati çekerek, 1945'te DC-3/C-47 uçaklarının Türk Hava Yollarına (THY) teslimatından bu yana Boeing'in Türkiye ile sağlam bir ilişkisi olduğunu ifade etti.
BOİNG’İN YENİ NESİL UÇAKLARININ BİR PARÇASI TÜRKİYE’DE ÜRETİLİYOR
Sargın, Boeing'in tüm yeni nesil ticari uçaklarının en az bir parçasının Türkiye'de üretildiğine dikkati çekerek, bu durumun hem Boeing hem de Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu hatırlattı. Türkiye'deki güncel yıllık satın alma hacminin 160 milyon dolar olduğunu belirten Sargın, bu miktarı artırmak konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Sargın, ayrıca küresel tedarik zincirine giren Türk tedarikçilerin sayısının, geçen yıl başlatılan Boeing Türkiye Millî Havacılık Planı ile önümüzdeki yıllarda artırmak için de kararlı olduklarını aktardı.
TÜRK SAVUNMA ŞİRKETLERİNDEN BARIŞ KARTALI’NA KATKI
Türkiye ile savunma alanında bazı büyük programlar yürüttüklerinin altını çizen Ayşem Sargın, Selex, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, THY, HAVELSAN ve ASELSAN'ın aralarında bulunduğu Türk savunma şirketlerinin Barış Kartalı programına katkıda bulunduklarını açıkladı.
Sargın, Barış Kartalı programına ek olarak, Boeing’in ayrıca NATO Havadan Erken Uyarı ve Kontrol Sistemleri Programı aracılığıyla Savunma Sanayii Başkanlığının Türk teknoloji ve küçük işletme faaliyetlerini artırmaya dönük çabalarını desteklediğini ifade etti.
TÜRKİYE, HAVACILIK ŞİRKETLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYNAK ÜLKE
Boeing'in Türkiye'de geniş bir portföye sahip olduğunu ve Türk sanayisiyle ortaklık fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceği bilgisini paylaşan Sargın, Türkiye'nin havacılık şirketleri için önemli bir kaynak ülke olduğuna dikkati çekti.
Sargın, Türkiye'nin ticari havacılık alanında en hızlı büyüyen piyasalardan birisi olduğunu anlatarak, Türkiye'nin benzersiz konumu, üçüncü havalimanının açılışı ve THY'nin öngörü sahibi rota genişletme politikalarının bu duruma katkıda bulunduğunu belirtti.
TÜRKİYE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE KÜRESEL OYUNCU OLMAK ADINA KAPASİYEYE SAHİP
Türkiye’nin havacılık ve savunma sektöründe küresel bir oyuncu olmak adına yeterli sanayi kapasitesi ve beyin gücünün yanında güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurgulayan Sargın, Millî Havacılık Planı’nın Türkiye’nin güçlü yönlerini ve iki tarafın da kazanmasını sağlayacak ortak çalışma alanlarını belirlemeyi hedeflediğini açıkladı.