kapat ikonu

Bilkent CYBERPARK’dan 450 milyon dolarlık ihracat

Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü İnaltekin, Bilkent CYBERPARK’ın kurulduğu 2002 yılından beri 144 ülkeye, yaklaşık 450 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin, Bilkent CYBERPARK'ın faaliyetlerinden bahsederek, Bilkent CYBERPARK'ın Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Holding tarafından 2002 yılında kurulduğunu anımsattı.
 
Aynı zamanda ülkenin ilk özel üniversite teknokenti olduklarını dile getiren İnaltekin, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyetlerine devam eden CYBERPARK'ın 115 bin metrekarelik kapalı alanı bulunduğunu belirterek, bölgede gerçekleştirilen iş hacmiyle de burasının Türkiye'nin en büyük teknoparklarından biri olarak faaliyet gösterdiğini aktardı.
 
CYBERPARK’IN YÜZDE 70’İ YAZILIM VE BİLİŞİM ALANINDA ÇALIŞIYOR
 
CYBERPARK'ın yüzde 70'inin yazılım ve bilişim alanında çalışan, farklı sektörlerde 250 ileri teknoloji firması, 5 araştırma merkezi ve 4 bin Ar-Ge personeliyle teknoloji tabanlı girişimcilik ekosisteminde önemli role yere sahip olduğunu öne süren İnaltekin, bu misyonun bir parçası olarak şirketlere ve kuluçkalara devamlı büyüme fırsatları yaratıp, sadece hedef ülkelerde varlık sürdürmek için değil, aynı zamanda şirketler adına potansiyel iş fırsatları belirlemek için ortaklıklar oluşturulduğunu söyledi.
 
GİRİŞİMCİLERE ABD’DE HIZLANDIRMA KAMPI İMKÂNI
 
Yazılım alanında faaliyetlerine devam eden firmaların ihracat kapasitelerini artırmak ve ticari gelişimlerini desteklemek amacıyla ABD iş ortaklığında "CYBERPARK Hızlandırıcı Programı"nı (CAP) yürüttüklerini kaydeden İnaltekin, uluslararası yatırımcı buluşma programı olarak tasarlanan CAP kapsamında, yazılım alanında faaliyetlerini sürdüren firmalar arasından eleme yaptıklarını bildirerek, seçilen firmaların Türkiye'de 2 aylık eğitimin ardından, 1 ay ABD'de projelerini müşteri ve yatırımcılara sunma ayrıcalığına sahip olduklarına işaret etti.
 
ULUSLARARASI PAZARDA REKABET HEDEFLENİYOR
 
İnaltekin, Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP) sayesinde girişimcilik sektöründen teknoloji transfer ofisleri, mentörler, kamu kurum ve kuruluşlardan oluşan uzman ekiplerin bir arada çalışma fırsatı bulup en uygun ticarileşme stratejilerini belirlediğini anlatarak, bu sayede uluslararası pazarlarda rekabetin hedeflendiğini bildirdi.
 
GİRİŞİMCİ ADAYLARINA HAZIRLIK FIRSATI
 
Genç girişimcilerin, yaşadığı sıkıntıları çözmek adına mücadele ettiklerine dikkati çeken İnaltekin, bu doğrultuda Bireysel Genç Girişimci Mentör Destekli Araştırma Kapasitesi Artırma Projesini (BİGG M.A.R.K.A.) hazırladıklarını vurgulayarak, girişimci adaylarına hazırlık fırsatı yarattıklarının altını çizdi.
 
KULUÇKA MERKEZİ SAYESİNDE 60 FİRMAYA DESTEK
 
Kuluçka Merkezi ile başarılı start-upları teşvik etmeyi ve onlara büyüme, yönetim, pazarlama ve ihracat gibi gerekli iş geliştirme imkânları sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İnaltekin, Kuluçka Merkezinin her sene yaklaşık 60 firmaya destek sağladığını dile getirerek, girişimcileri düzenli aralıklarla ofislerinde ziyaret ettiklerini, iş planları, mevcut durum, güncel gelişmeler, yeni oluşan ihtiyaçlar ve fırsatlar hakkında bilgi paylaşımlarında bulunduklarını söyledi.
 
İnaltekin, Bilkent CYBERPARK’ın kurulduğu 2002 yılından beri 144 ülkeye, yaklaşık 450 milyon dolarlık ihracata imza attığını açıkladı.
arrow up
LogoEkonomi haberlerimizden anında haberdar olmak ister misiniz?SonraAbone Ol