Avrupa'daki bebeklere Erzincan'dan meyve püresi
Erzincan'da yürütülen proje kapsamında yetiştirilen elmalar, bebek gıdalarında kullanılmak üzere Fransa ve İspanya'ya gönderiliyor.
- Sektörel
- 05 Kasım 2018 10:03
- Son Güncelleme: 05 Kasım 2018 10:04

Erzincan'da yürütülen projenin ardından yetiştirilen elmaların, şehirdeki bir fabrikada konsantre hâle getirilmesinin ardından bebek gıdalarında kullanılmak için Fransa ve İspanya'ya gönderiliyor. Önemli bir meyve tarım alanı olan bölgede meyvecilik faaliyetleri 5 bin dekara kadar ulaştı. Meyvelerden yılda yaklaşık bin 500 ton meyve konsantresinin yurt dışına ihraç edildiği öğrenilirken, Erzincan’da üretilen bu ürünler ile birlikte oradaki bebeklerin de gülümsemesi sağlanıyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Erzincan'da yakın zaman önce hayata geçirilen ‘’Elma Entegre Mücadele Projesi’’nden olumlu sonuçlar alınıyor.
Proje kapsamında üretilen elmalar, burada kurulu Tunay Gıda Fabrikası'nda işleniyor. Konsantre hâle getirildikten sonra bir başka firma tarafından, özel olarak hazırlanmış varillere yerleştiriliyor. Elmaya uygulanan bu işlemlerin ardından Erzincan’da üretilen bu ürün, bebek gıdalarında kullanılmak üzere Fransa ve İspanya gibi Avrupa ülkelerine satılıyor.

BÖLGE ÖNEMLİ MEYVECİLİK MERKEZLERİNDEN BİRİ
Erzincan Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, şehrin bölgenin önemli meyvecilik merkezlerinden biri olduğunu savunarak, Üzümlü ilçesinin Karakaya köyü başta olmak üzere şehir genelinde organik meyve üretildiğini dile getirdi.
PROJE KAPSAMINDA ÜRETİLEN ELMALAR FABRİKADA KONSANTRE HÂLE GETİRİLİYOR
Şahin, şehirdeki iyi tarım uygulamalarının her geçen gün arttığını ifade ederek, ‘’Elma Entegre Mücadele Projesi’’ kapsamında bölgede üretilen elmaların şehirdeki bir fabrikada konsantre hâle getirildiğini belirtti.
AVRUPA’DA VE TÜRKİYE’DEKİ MAMALARDA BURADAKİ MEYVE PÜRELERİ KULLANILIYOR
Bu işlem son yıllarda kendilerinin arzu ettiği, hedeflediği konulardan birisi olduğunu dile getiren Şahin, özellikle İspanya ve Fransa'da çeşitli bebek mama ve pürelerinde ve Türkiye’de bebek mamalarında konsantre ham madde olarak şehirdeki meyvelerin kullanıldığına dikkati çekti.
500 TON MEYVE KONSANTRESİ FRANSA VE İSPANYA’YA GÖNDERİLİYOR
Şahin, son yıllarda yaptıkları çalışmalarla ildeki organik meyvecilik alanlarını yaklaşık 5 bin dekara ulaştırdıklarını anlatarak, buralarda üretilen meyvelerden yılda elde edilen yaklaşık bin 500 ton meyve konsantresinin Fransa ve İspanya'ya ihraç edildiğini söyledi.
DÜNYA BEBEKLERİNİN GÜLÜMSEMESİNE VESİLE OLUYORLAR
Bebek maması üretiminde standartların son derece yüksek olduğuna işaret eden Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu, elma konsantresi üretimine özel önem verdiklerini belirterek, ürünlerin İspanya ve Fransa'ya gönderildiğini hatırlattı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün desteği ve tüm teknik elemanların yürüttüğü güzel bir yönetimle güvenilir ürünleri dünya ile paylaştıklarını aktaran Kırtıloğlu, dünya bebeklerinin gülümsemesine vesile olduklarını ifade etti.