kapat ikonu

Akrebin zehri Türkiye'nin ihracatına katkı sunacak

İlaç sanayisinde aktif olarak kullanılan ve bir litresi neredeyse 10 milyon dolar ile dünyanın en pahalı sıvıları arasında gösterilen akrep zehri, Türkiye'nin ihracatına katkı sunacak.

Girişimcileri destekleyen 40 melek yatırımcı tarafından Eskişehir'de kurulan Albila şirketi, topladığı akrep zehirlerini bilimsel araştırmaların ardından seruma dönüştürüyor.
 
HAYVAN ZEHİRLERİ ÇOĞUNLUKLAR AR-GE AMAÇLI KULLANILIYOR
 
Gazetecilere konuşan Albila Genel Müdürü Sedef Korkmaz, Türkiye’de iş birlikleriyle girişimlere destek verip projelerin hayata geçirilmesinde ilk ve öncü örneği olmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, akrep zehrinin ilaç sektörüyle alakalı ticari bir işe dönüşmesi fikrinin, Şirketortağım Melek Yatırımcı Ağı üyelerinden Emine Sabancı Kamışlı’ya ait olduğu bilgisini paylaştı. Söz konusu zehrin, akrep sokmalarına karşı antiserum üretiminde kullanıldığına dikkati çeken Korkmaz, bunun yanında hayvan zehirlerinin tıp araştırmalarında yoğunlukla Ar-Ge amaçlı kullanıldığını dile getirerek, akrep ve yılan zehirlerinin ilaç endüstrisi için oldukça kıymetli maddeler olduğunu söyledi.
 
TOPLAM YATIRIM 20 MİLYON LİRA
 
Korkmaz, Albila olarak bakıldığında, ticarileşme döneminde hızlı ve disiplinli ilerlemelerinde yatırımcılarının köklü tecrübeleri ve yurt dışı ilişkilerinin etkili olduğunu savunarak, hâlihazırda iş dünyasının değerli 40 yatırımcısı ve KOSGEB destekleri ile birlikte toplam yatırımlarının bugün itibarıyla 20 milyon lira olduğunu açıkladı. Uzun vadeli hedefler sebebiyle yatırımlarının devam ettiğini bildiren Korkmaz, bu aşamada serum testlerinin optimizasyonu için kullanılan atlar edindiklerini anlatarak, buna benzer çeşitli süreçleri yürüttüklerini aktardı.
 
FİNANCİAL TİMES’TA YER ALMAK GURURLANDIRDI
 
Financial Times'ta bu konu ile ilgili bir haberin de yer aldığını anımsatan Sedef Korkmaz, Albila ve Şirketortağım aileleri için son derece anlamlı olduğuna işaret ederek, Financial Times'ta yer alabilmenin gurur verici olduğunu vurguladı. Korkmaz, Londra'daki finans çevrelerinden gelen yorumların Türkiye adına kendilerini daha da gururlandırdığını dile getirerek, Türkiye hakkında çıkan son derece pozitif bir makale olarak değerlendirildiğini belirtti.
 
2019 YILI SONUNA DOĞRU SATIŞLAR BAŞLAYACAK
 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile sanayi-üniversite iş birliğini hayata geçirmeyi başardıkları için bu şehri tercih ettiklerini öne süren Korkmaz, hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte hem Türkiye’nin hem de hedef yurt dışı pazarının ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip olduklarını kaydederek, ürünün süreçleri tamamlamasıyla beraber 2019 yılı sonuna doğru satışların başlayacağını duyurdu.
 
Korkmaz, kuruluş aşamasında İsviçre'den tecrübeli bir laboratuvarla iş birliği yaptıklarını ilan ederek, Meksika ve Arjantin'den akrep zehri serumu konusunda çalışmalar yapan üniversitelerle de Ar-Ge ve üretim dönemlerine ilişkin iş birlikleri yaptıklarını açıkladı.
 
Etiketler
arrow up
LogoEkonomi haberlerimizden anında haberdar olmak ister misiniz?SonraAbone Ol