5G 2025 yılına kadar 110 ülkede satışa sunulacak
Davos’ta konuşan Huawei Technologies Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dönüşümlü Üst Yetkilisi Ken Hu, beşinci nesil mobil internet bağlantısı 5G’nin, 2025 yılına kadar, 110 ülkede satışa sunulacağını açıkladı.
- Teknoloji
- 22 Ocak 2019 22:24
- Son Güncelleme: 22 Ocak 2019 22:28

İsviçre'nin Davos bölgesinde gerçekleştirilen 49. Dünya Ekonomik Forumu'nun ilk günüde açıklamalarda bulunan Huawei Technologies Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dönüşümlü Üst Yetkilisi (CEO) Ken Hu, beşinci nesil mobil internet bağlantısı 5G’nin 2025 yılına kadar, 110 ülkede satışa sunulacağını ifade ederek, tüketicilere, şirketlere ve topluma benzeri görülmemiş faydalar sağlayacağını öne sürdü.
Küreselleşme 4.0’nun şirketlerin yararından daha çok "sosyal değerlere" odaklanacağına inandığını söyleyen Hu, teknolojinin engelli insanların hayatlarını kolaylaştıracağını, bankacılığı daha yaygın hâle getireceğini, daha fazla gıda üretimine yardımcı olacağını savunarak, yaratılabilecek sosyal değerin şirketler için önemli hususların bir parçası olması gerektiğini dile getirerek, Dünya Ekonomik Forumu’nun sosyal değerleri konuşmak için uygun platform olduğunu vurguladı.
5G 2025’E KADAR 110 ÜLKEDE SATIŞA SUNULACAK
Bugünkü küreselleşmenin, rekabet ve karşılaştırmalı üstünlüğe dayanan iş birliğinin bir sonucu olduğunu anlatan Hu, iş dünyasının Küreselleşme 4.0'ı belirleme sürecine katılması gerektiğini bildirerek, beşinci nesil mobil internet bağlantısı 5G’nin 2025 yılına kadar, 110 ülkede satışa sunulacağını ilan etti. Hu, tüketicilere, şirketlere ve topluma benzeri görülmemiş faydalar sağlayacağını öne sürdü.
TEKNOLOJİLER ‘’VERİMLİLİK SORUNUNU’’ ÇÖZECEK
Hu’nun ardından konuşan Nokia Corporation Başkanı ve Üst Yetkilisi (CEO) Rajiv Suri, gelişen teknolojilerin “verimlilik sorununu” çözeceğini kaydederek, dijital ekonominin ABD’de yıllık yüzde 2,7 düzeyinde üretkenliği arttırdığına işaret etti. ABD ekonomisi için 2028 yılının “taşma noktası" olacağını savunan Suri, sağlık, ulaştırma, enerji ve üretim sektörlerinin dijital ağlar tarafından desteklendiğini vurguladı.
Davos’ta söz alan Global Dijital Politika Genel Direktörü Eileen Donahoe de teknolojideki hızlı ilerlemenin, dijital teknolojinin yararlanıcıları olması gereken vatandaşlar arasında yaygın bir “güven aşınmasına” sebep olduğunu hatırlatarak, teknolojilerin geliştikçe ve çeşitli alanlarda uygulanmasıyla hükûmetler arasında da güven aşınmasına neden olduğunu ifade etti.
Ekonomik büyümeyi sağlarken, kamu yararını ve ulusal güvenliği eş zamanlı olarak korumanın mümkün olduğunu anlatan Donahoe, ABD ile Çin arasındaki "teknolojik savaş" ile ilgili de zaman zaman küresel iş birliğinin zor göründüğünü belirterek, yeni değerlere ihtiyaç bulunmadığını bildirdi. Donahoe, temel değerler özgürlük, eşitlik ve demokratik süreci korumanın asıl ihtiyaçlar arasında yer aldığını vurguladı.